duminică, 23 ianuarie 2011

E chestiune de înţelegere, Domnule Valerius

Valerius spunea...
Domnule Traian Ioan, Bine ați venit. Vă rog să renunțați la ”antijidanism”. Consider că expresia asta este nedreaptă, tot așa cum ar fi nedrepte expresiile ”antiromânism” sau ”antivalahism”.

10 comentarii:

  1. Dv. spuneți: ”Scriu numai ceea ce știu, niciodată ceea ce cred.”

    Dar știți să distingeți între a ști și a crede ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Spuneți-mi (și mie) cum deosebiți între ”a ști” și ”a crede”.

    RăspundețiȘtergere
  3. Traian Ioan permalink
    Stimate domnule bătăiosu,
    Apreciez ca foarte bune postările dv., daţi dovadă de om cu o largă documentare în multiple domenii, adică, sunteţi un om deştept. Aceasta nu îneamnă că şi inteligenţa dv. este pe măsura deşteptăciunii, a acumulării de cunoştinţe.
    Nu vreau să vă supăr dar nici să vă las, să trăiţi cu impresia că raţionamentele dv. sunt infailibile. Domnul Roman a avut perfectă dreptate!
    Dacă dl Roman nu v-a răspuns sau va răspuns pe un ton care nu v-a convenit pentru a-l publica pe blog, vă răspund eu cui aparţine înţelepciunea şi-mi susţin răspunsul, cu argumente irefutabile, în faţa oricui, nu numai a dv.
    Înţelepciunea, inteligenţa, aparţine Creatorului cerurilor şi Pământului cu tot ce este sub soare, dar şi Omului creat după chipul şi asemănarea Sa.
    Inteligenţa, înţelepciunea Creatorului este completă, perfectă, pe când înţelepciunea omului este în formare, este în formare de când a fost creat de Tatăl nostru.
    Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu sau să fi turnat un idol şi să nu fi tras nici un folos din el?Isaia 44:10
    Toţi dumnezeii sunt inventaţi de oameni, de oameni incapabili să creeze ceva util tuturor oamenilor, tuturor neamurilor. Un singur Dumnezeu a fost inventat, fără nicio intenţie de a trage vreun folos de pe urma Lui, ci numai cu scopul, altruist, de a-şi salva neamul. Acest Inventator a fost Moise, care mai întâi L-a descoperit pe Creator iar apoi L-a inventat pe Dumnezeul neamului lui.
    Dacă aveţi ceva de obiectat la ce v-am spus vă stau la dispoziţie pe forumcrestin.com care-mi este foarte drag din foarte multe puncte de vedere.

    Văzând că dl Bătăiosu Marian nu mi-a publicat în blogul său postarea mea, de mai sus, am gândit că am făcut vreo greşală şi am postat următoarele rânduri:

    Traian Ioan, pe ianuarie 6th, 2009 at 10:16 am cică:
    N-am înţeles “Înţelepciunea” mea nu se ridică la un nivel acceptat de dv.?

    La care dl Bătăiosu îmi răspunde:

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Valeriu Stănescu,
    ne cunoaştem de pe vremea răposatului George Pruteanu; observ că nu v-aţi schimbat, aţi rămas acelaşi superficial şi...
    Încercați poate înțelegeți ceva din acest scurt linc: http://www.forumcrestin.com/stiinta-si-religie/alternativa-la-religii/msg624591/#new

    RăspundețiȘtergere
  5. ”aţi rămas acelaşi superficial şi...”

    Bună ziua am dat, belea am căpătat. Dar nu-i bai, căci am observat că i-ați binecuvântat și pe alții (de exemplu în ”CriticAtac”. Sunteți prea deștept pentru lumea asta. Poate veți avea parte de mai multă apreciere pe lumea cealaltă.

    Valoarea de adevăr a judecății de mai sus e relativă, căci depinde de cel care o formulează. Nu înțelegeți în ce sens valoarea este ”relativă” ?

    E ca în bancul acela cu Ițic și Ștrul. Ștrul nu înțelegea teoria relativității. Ițic îi spune: măi Ștrul, ia bagă tu nasul în curul meu. Ștrul bagă nasul. Ițic îi explică: vezi tu, măi Ștrul, tu ai nas în cur, eu am nas în cur, dar depinde de sistemul de referință. Așa-i și cu relativitatea.

    Bancul îl știu de la academicianul Eugen Macovski, care l-a spus într-o ședință cu profesorii de științe sociale, ante-89.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule profesor Valerius Stănescu,
    Niciodată nu m-am indoit de faptul că nu sunteţi mai puţin prost decât mine.
    N-am gândit până de curând dacă sunteţi un temerar sau un poltron.
    Felul cum procedaţi, cum gândiţi, vă apropie foarte mult de jidani. Dv. trebuie să vă precizez ce înseamnă jidan, trebuie să vă precizez pentru că dv. nu judecaţi ci doar memoraţi, adică, credeţi ce spun alţii pe care-i consideraţi mai deştepţi decât domnia voastră. Jidan este produsul unui alt jidan, Moise, criminalul, care şi-a condus neamul, şi-a scos neamul din robia egiptenilor, modul folosit de el în conducerea neamului a fost unul murdar, plin de minciuni.

    Astfel evreii, care s-au crezut deştepţi, au adoptat această caracteristică indusă de mentorul şi liderul lor, devenind jidani, hoţi ne prinşi, consideraţi negustori cinstiţi, cum le spun românii.

    A considera sau confunda jidanul cu evreul, antijidanismul cu antisemitismul este o dovadă de credinţă, adică o dovadă de prostie.

    Toată viaţa mi-a fost marcată de ceea ce mi-a spus profesoara mea de chimie în faţa clasei acum cca. 60 de ani: "Mă Ioane numai proştii cred".

    Cum dracu´ se face că dau numai de profesori care mă afecteaz!?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nea Traiane,

    De ce sunteți alde matale atât de cătrănit ?
    Oricum am lua-o, tot alde matale sunteți cel mai tare în parcare.

    Calmaţi-vă la nervi. Lăsaţi-ne pe noi, ăştia mai proşti, să zburdăm pe câmpiile ignoranţei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna seara,
    Eu ma tot intreb cum sa-i fac pe romani sa caute adevarul nu sa creada ceea ce le spune religia, partidul, ziarul, radioul, TV-ul, etc, pentru ca sa iasa din marasmul in care l-au adus barbarii de dusmani de mai bine de doua mii de ani desi eu nu reusesc nici cu membrii familiei mele.
    Avand in vedere ca in general nu am pareri contrare in ceea ce scrieti, cu exceptia apelativului "jidan", cunoasteti vreo solutie pentru ca romanii sa nu mai "creada", sa nu mai fie creduli, sau trebuie lasati in plata Domnului si scapa cine poate ?
    PS-1 V-am citit comentariile si pe alte bloguri si site-uri.
    PS-2 Sarbatori fericite si La Multi Ani fericiti si cu viata lunga si folositoare pentru romanasi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Soluţia găsirii Adevărului este dată încă de acum mai mult de 2700 de ani, prin Isaia fiul lui Amoţ, prin viziunea pe care a avut-o cu privire la Iuda (cel care laudă pe dumnezeu).[b]
    Dar DOMNUL[/b] (a se citi, [b]Sântio[/b])[b] oştirilor va fi înălţat prin judecată şi Creatorul Real va fi sfinţit prin dreptate.[/b] (Isaia 5:16)
    Soluţia este deci, judecata [b]În ziua aceea odrasla Creatorului Sântio va fi plină de splendoare şi de slavă şi rodul ţării[/b] (Pământului)[b] va fi plin de strălucire şi de frumuseţe pentru cei mântuiţi ai lui Israel[/b] (învingătorul lui dumnezeu). (Isaia 4:2)

    Într-un singur caz am folosit greşit apelativul „Jidan”! În cazul lui Isus Cristos!
    Greşala pe care am făcut-o nu mi-a fost arătată de nimeni; mi-am descoperit-o singur în discuţiile de seară avute cu Sântio Creatorul nostru.
    Isus Cristos a crezut cu foarte mare convingere că este Mesia cel prorocit de Isaia 42:1 – 4 şi de aceea le-a cerut ucenicilor să nu-l facă cunoscut ca să se împlinească această prorocire (Matei 12:16 – 21).
    Astfel Creştinismul mi-a apărut ca o conspiraţie jidănească, care în fond, este o încercare de salvare a omenirii prin credinţă.
    Numai că astăzi când cunoaştem, prin descoperire, multe din Legile Creatorului aplicate la Creaţia Sa, salvarea noastră nu mai constă în credinţă ci, în ştiinţa descoperită de cei aleşi de Creator, nu de dumnezeu. Legile Creatorului Sântio nu pot fi călcate sau interpretate cum sunt legile dumnezeilor.
    Cine vrea să-mi arate greşelile pot s-o facă pe www.forumcrestin.com unde postez şi aceste rânduri. Nu mă interesează aplauzele şi nici huiduielile nejustificate.

    RăspundețiȘtergere